A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Мова - це душа народу

Дата: 22.02.2017 09:18
Кількість переглядів: 981

Фото без опису

Мова – це душа народу. Вона починається з маминої колискової, народної пісні, батьківського мудрого слова. Рідна мова єднає родину, вона є основою родоводу.

 

Фото без опису 21 лютого до Міжнародного дня рідної мови у Гуменецькій Публічній бібліотеці відбулася година української мови. На свято завітали учні 4 класу Гуменецького НВК та гімназії з класним керівником Драчовою Людмилою Анатолівною. Ведучі Кісляк Леся та Богданова Тетяна розповіли присутнім про походження, тернистий шлях розвитку української мови.
Фото без опису Про рідну мову на святі звучали вірші та пісні. Вихованці вокального дитячого колективу „Юність” Гуменецького СБК під керівництвом Наталії Фалендиш виконали пісню „Мова єднання”.
Фото без опису Також відбувся конкурс знавців рідної мови. Учасники наввипередки відгадували з якої казки прочитані уривки, називали антоніми до названих слів, відгадували загадки за допомогою чарівної квітки.
Фото без опису Свято прикрасив своїм музичним супроводом звукооператор Гуменецького СБК Чупрун Ігор.

„Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть!” – цей заклик, взятий з вірша видатного українського поета В.Сосюри – яким завершилося свято – бо чого ж ми варті в світі без рідної мови?! Вона є скарбницею народних духовних надбань, оберегів наших звичаїв і традицій.

  Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано