A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Свято Маланки в с. Вербка

Дата: 24.01.2017 13:40
Кількість переглядів: 990

Фото без опису

В дошкільному навчальному закладі «Дзвіночок» села Вербки докладають всіх зусиль, аби діти не цуралися національного спадку.

 

Адже усе починається змалку: формується уявлення про народну творчість, закладаються основи духовності та пізнання Батьківщини. Вихованці гуртка «Народознавство» під керівництвом Філякіної О.О., Дольної І.В. завжди підтримують українські звичаї та обряди.

Так на Старий Новий рік діти Вербецького ДНЗ святкували свято Маланки. Дітлахи, разом з завідуючою – Грищук Н.В., вихователями: Поліщук М.Ю., Дольною І.В., Філякіною О.О. та музичним керівником – Вапничним М.М. з щедриками завітали до кабінету Вербецького старости, а також до Вербецької ЗОШ І-ІІ ступенів. З появою малят у стінах закладів одразу ж запанувала святкова й радісна атмосфера. У всіх кабінетах звучало: «Щедрик, щедрик, щедрівочка! До вас наша мандрівочка. Сієм, сієм, засіваєм, з Новим роком вас вітаємо! На той новий рік, щоб ліпше вродило, ніж торік!».

Дівчатка у барвистих хустках та хлопчики з музичними інструментами в руках співали щедрівки, засівали зерном та бажали господарям здоров’я, достатку й усіляких гараздів.

Як годиться, малята нащедрували багато солодощів, якими поділилися з усіма дітками закладу.

Сподіваємося, що і надалі традиції нашого народу не згаснуть, якщо ми змалечку засіємо зерно народознавства в серця своїх нащадків.

 Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано