A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Нам не забути дні війни, навіки в пам’яті вони

Дата: 22.06.2017 14:56
Кількість переглядів: 2203

День пам'яті жертв Другої світової війни. с-ще Сахкамінь, с.Абрикосівка, с.Гуменці, с.Нігин

Фото без опису

22 червня 2017 року Сахкамінською філією КЗ Гуменецька публічна бібліотека спільно з ДНЗ «Малятко» біля Обеліска проведено вшанування пам’яті загиблих односельчан.

Діти уважно слухали про трагічний початок війни, про героїчні вчинки захисників Вітчизни.
Вони з вдячністю поклонились загиблим односельчанам і поклали квіти до підніжжя Обеліска.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Фото без опису

В Абрикосівці 22 червня 2017 року вшанували пам'ять односельчан, що загинули у пеклі війни.

Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Не оминула страшна біда і наше село: 127 наших односельців не повернулися до рідного дому.

Присутні з увагою та смутком слухали розповідь бібліотекаря Валентини Гончарук про початок війни та участь наших земляків в обороні рідної землі.

До підніжжя Обеліска Слави діти поклали живі квіти та запалені свічки. Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Фото без опису

На знак скорботи за загиблими у роки Другої світової війни 22 червня у Гуменецькій публічній бібліотеці пройшла година пам’яті «Слава їм, вічна і світла пам’ять!» та оформлена тематична поличка.

День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь. Ось чому в День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто пав на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в'язницях, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.

Бібліотекарі Гужальська Неля та Балицька Валентина розповіли присутнім про початок війни та наступ ворожої сили. Директор Кісляк Леся ознайомила із стендом «Долі опалені війною», на якому розміщені відомості про наших односельчан, їх спогади про війну, концтабори, історія їхнього воєнного життя.

На завершення години пам’яті всі присутні запалили свічку і вшанували хвилиною мовчання всіх тих, кому ми завдячуємо своїм життям.

Ніхто не має права забути, що трагедія 41-го поклала початок переможному Травню 45-го. Тож низький уклін захисникам рідної землі у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Виявивши нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг, українці здобули мир та омріяну єдність у межах однієї держави, яка ще мала пройти свій тернистий шлях до незалежності.

Наш святий обов'язок – оберігати спокій і злагоду у суспільстві задля майбутнього українського народу, задля світлої пам'яті тих, хто ціною свого життя йшов до великої перемоги. Слава їм, вічна і світла пам'ять!

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Фото без опису

22 червня 2017 року працівники культури Нігинського сільського будинку культури разом із завідуючою народним музеєм Слободян Н.П. та бібліотекарем Григоришеною О.В. провели годину пам’яті присвячену Дню скорботи та вшанування пам’яті жертв війни.

До участі у заході були запрошені діти, які виявили бажання послухати інформацію про ті страшні дні початку другої Світової війни.
Про свої спогади заїзду військової техніки та перебування німецьких солдатів в селі Нігин розповіли Боднар Надія Гнатівна (1926 р.н.) та Григоришена Слава Миколаївна (1938 р.н.).

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Пропонуємо переглянути новину від 22.06.2017:  У світ книжкового міста


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано