A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Година пам’яті "Україна за яку вони вмирали"

Дата: 27.02.2017 17:07
Кількість переглядів: 919

Цикл заходів, який має провести кожна бібліотека Гуменецької сільської ради, гідно розпочали працівники культури села Слобідка-Гуменецька.

23.02.2017 в сільському клубі відбулась година пам’яті “Україна за яку вони вмирали” (до Дня Героїв Небесної сотні).

Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них – молоді, сильні. Ті, що тільки починали жити. І сьогодні ми зібрались для того, щоб пом’янути й вшанувати Небесну Сотню.

Вони підняли людей на боротьбу. Сотні проповідей є ніщо порівняно з тим, що вчинили для нас ці люди. Адже їхній вчинок – то велике жертовна любов. І якщо ми збагнемо це – не буде поміж нами зла.

Головним у світі є любов, і люди, яких ми поминаємо, власне, засвідчили свою любов до Бога й до своєї країни, свого народу.

Ведучі Блажко Сніжана і Марценюк Артем розповіли присутнім про страшні події, які відбувалися на майдані з листопада 2013року по лютий 2014 року.

Поетичні рядки про Небесну Сотню задекларували учні 8 класу Зюбрицький Сергій і Сас Максим, Руденко Ілона учениця 2 класу.

Зі словом виступив учасник майдану Янчишин Володимир Францович. Також відбулася демонстрація фільму про героя нашого часу Анатолія Корнеєва.

Патріотичними піснями глядачів порадували:

Аня Шимкова, Катя Варик, Олександр Балицький, Олег Берник, Любчик Любов.

Хвилиною мовчання вшанували героїв та запалили свічки пам’яті.

На завершення виступили зі словом заступник начальника відділу культури, спорту і туризму Гуменецької сільської ради Онуфрієва Руслана Олексіївна і староста села Слобідки-Гуменецької Блажко Юлія Йосипівна.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано