A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуменецька сільська територіальна громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Яблучний Cпас

Дата: 19.08.2017 18:04
Кількість переглядів: 1897

Яблучний спас у с.Голосків, с.Пудлівці.

18 серпня 2017 року, напередодні Яблучного Спасу, бібліотекар Голосківської бібліотеки провела народознавчу годину "Прийшов Спас – йде вже літечко від нас", на яку були запрошені користувачі бібліотеки.

Бібліотекар розповіла про свято Спаса, яке відзначається 19 серпня: його історія, церковне значення свята, чому Спас іменують яблучним. Читачі ознайомилися з легендами і віруваннями, про традиції, обряди та прикмети, повязані з цим святом. Поряд з виставкою на відвідувачів чекав святковий стіл з гостинцями до Спасу, пригощалися виноградом, червонобокими яблуками, жовтими соковитими грушами сливами з домашнього саду і, звичайно ж, медом.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Напередодні свята Яблучного Спаса працівники культури села Пудлівці організували екскурсію до односельчан, які займаються бджолиним господарством. На жаль, ми не змогли завітати до всіх бджолярів, але там, де побували, дізналися багато цікавого про «бджолине царство».

Бджолярі охоче поділилися своїм досвідом та розповіли про весь процес отримання меду. Всім присутнім пасічники подарували цей прекрасний нектар.

Ми щиро подякували нашим односельчанам за прекрасний подарунок.

Фото без опису Фото без опису

А 19 серпня, в день Яблучного Спаса, всі жителі села прийшли до сільської церкви, освятили свої фрукти, обереги, мед і попросили в Бога оберігати нашу Україну, нашу землю, на якій живуть такі прекрасні люди, які з любов’ю роблять свою справу.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


Пропонуємо переглянути новину від 18.08.2017 Свято квітів (с.Пудлівці)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано